• Etusivulle

  Vectra A 2.0i CDX -95  Infoa autosta


  Vectra ostettiin puhtaasti käyttöautoksi vuonna 2007, ei siis miksikään projektiksi. Autossa ei ollut ruostetta juuri lainkaan, vaikka takaluukussa luki sekä Opel että Vectra. Käyttöauton ostossa kriteerinä oli nimenomaan se, että mitään isompaa hitsattavaa ei saa olla, eikä tulla, joten tämän hintaluokan Opelin ostaminen ei todellakaan ollut mikään itsestäänselvyys. Auton kunto vaikutti ruosteettomuuden lisäksi olevan muutenkin oikein hyvä, eli autoa oli aikaisempien omistajien toimesta pidetty ilmeisen hyvin. Sisusta on erittäin siisti, eikä minkäälaisia itsetehtyjä räpellyksiä löytynyt mistään. Ostettaessa mittarissa oli kilometrejä 203 tkm. Mitään suurempia muutoksia ei ole tarkoitus tehdä, mutta luonnollisesti autoa kuitenkin madallettiin 35 mm ja alle vaihdettiin 16" Irmscher-vanteet vielä saman päivän iltana kun auto ostettiin. Eihän sitä muuten olisi seuraavaa yötä pystynyt nukkumaan näkemättä korkeanpaikankammoon liittyviä painajaisia.

  Myöhemmin autoa madallettiin lisää ja siihen hankittiin Fondmetal-vanteet. Pikku hiljaa ruostetta alkoi myös kertyä, joten vasen takajalkatila hitsattiin ja pohja putsattiin ja massattiin siitä taaksepäin. Myös vasempaan alakylkeen oli ilmestynyt ruostetta, joten se ruostekorjattiin ja maalattiin keväällä 2012.

  Pääsiäisenä 2013 joku oli keksinyt yrittää auton varastamista opiskelija-asuntoni parkkipaikalla Tampereen Hervannassa. Voro oli rikkonut kuskin ovenkahvan ja lukon sekä viimeisessä kuvassa näkyviä kohteita, kuten ajonestolaitteen ja ohjauspylvään. Itselläni ei ollut enää mielenkiintoa alkaa korjata kyseistä autoa, joten vakuutusyhtiö lunasti sen pois. Päädyin tähän, koska Vectra oli palvellut jo monta vuotta ja alkoi hiukan kyllästyttääkin. Toivottavasti siitä vielä tulee auto jollekin.

  Moottori:

  2.0i (C20NE), vakio

  Vaihteisto:

  F16/5

  Alusta:

  -35 mm madallusjouset (kuvat 3-5)

  Weitec -40 mm madallusjouset
  Weitec iskunvaimentimet

  Sisusta:

  Alkuperäinen CDX=
  Paremmat verhoilumateriaalit
  Enemmän säätöjä kuskin penkissä
  Jalo"puu"listat ovissa
  Niskatuet takana
  Sähkölasit edessä
  2x airbag
  Nahkaratti

  Stereot:

  Sony CDX-GT410U CD/MP3-soitin
  Edessä: Peerless D.6 erillissarja
  Takana: Spl Dynamics 4" -kaksitiekaiuttimet

  Korin muutokset:

  Vectra 2000 -takavalot
  Vectra 2000 -takapaneeli
  Kirkkaat soikeat sivuvilkut
  Oviverhoilujen puulistat maalattu mustiksi (ei kuvissa)
  Kotelot kotelosuojattu
  Alustan massausta
  Alkuperäiset roiskeläpät edessä

  Vanteet ja renkaat

  Irmscher 7x16 ET45 (Astra G) (kuvat 3-5)

  Kesällä: Fondmetal 7,5x16 ET 35 + 205/45-16 Nankang Ultrasport NSII
  Talvella: 185/65/14 nastarenkaat peltivanteilla