• Etusivulle

  Volkswagen New Beetle 2.0 -98  Infoa autosta

  Koska armas tyttöystäväni S. oli saanut juuri ajokortin, oli aika hankkia hänelle auto. Yhdellä autollakin olisimme varmaan pärjänneet, mutta itselleni auto on myös harrastus, joten pidin kahta autoa miellyttävämpänä vaihtoehtona. Kriteerinä oli löytää ulkonäöltään vähintäänkin siedettävä auto, joka on tekniikaltaan kaikin puolin toimiva ja luotettava. Luotettavuus oli erityiskriteerinä osittain myös siksi, että itselleni hankin Alfa Romeon. Pohdiskelun jälkeen päädyimme VAG-konsernin autoihin, koska niistä oli hyvä mielikuva. Niitä ei myöskään ollut aivan lähipiirissä aiemmin majaillut, joten samalla sai kokeilla jotain uutta. Autoa etsittäessä moottorikoko oli tullut rajattua maksimissaan 1.8 litraan, joten New Beetlejä ei siihen hakuun osunut. Muutaman pikkukoneisen VAG-konsernin auton katsomisen jälkeen vasta huomasimme , että myös kyseinen automalli osuisi hintahaarukkaan. Tämä oli myös ensimmäinen auto, josta S. todella piti. Sellaisen hän sitten myös hankki. Itse olin mielissäni valinnasta, sillä persoonallista autoa on kovin paljon ilmeetöntä perheautoa mukavampi huoltaa.

  Kyseinen yksilö oli ehkä hiukan kalliimpi kuin muut, mutta pitkän etsinnän jälkeen motivaatio oli jokseenkinkin lopussa ja kaupat tehtiin. Pieniä käytön jälkiä lukuun ottamatta auto oli hyvässä kunnossa. Sillä oli ajettu 140 tkm eikä suuria huoltoja ollut tulossa vähään aikaan. Pohja oli myös ruosteeton, kuten useimmissa tämän ikäluokan kansanautoissa yleensäkin.

  Pari murhetta auton kanssa kuitenkin tuli. Öljynvaihdon yhteydessä huomasin öljypropun kierteen olevan tuusan nuuskana. Sen sai onneksi tiivistettyä moottoritiivisteliimalla. Lisäksi muutenkin kuluneen rengassarjan takarenkaan kyljen puhkaisi n. 3 cm pitkä orapihlajan piikki. Pienen aprikoinnin jälkeen hankittiin koko rengassarja yhden kesän ajettavilla Ässä-renkailla ja tyyliin paremmin sopivilla 17" vanteilla. Vanteisiin luultavasti hankitaan vielä VW-keskiömerkit.


  Tekniikka:

  Vakio 2.0 8V (85kW)

  Alusta:

  Vakio

  Mukavuustekijät:

  Manuaalinen ilmastointi
  Vakionopeussäädin
  CD-soitin

  Sisusta:

  Tumma ruutukangasverhoilu penkeissä
  Keltainen tekokukka kojelaudassa

  Vanteet ja renkaat

  Ostettaessa: 16" alumiinivanteet (kuvat 1-3)
  Kesällä: 17" VAG Replica -vanteet + 225/45R17 Ässä (kuvat 4-6)
  Talvella: 16" alkuperäiset alumiinivanteet + Nokian Hakkapeliitta -nastarenkaat