• Etusivulle

  Alfa Romeo 156 -99

  2.5 V6 24V  Infoa autosta

  Vectran siirryttyä vakuutusyhtiön haltuun murron seurauksena oli aika hankkia uusi kulkupeli. Tarkoituksena oli löytää kohtuuhintainen ja hyväkuntoinen käyttöauto, jossa olisi mielellään edellistä autoa parempi suorituskyky. Yhtälö vaikutti hankalalta. Hylättyjä ehdokasyksilöitä olivat Opel Vectra A (2.5 V6), Alfa Romeo 156 2.5 V6 sekä Opel Astra G (2.0 16V). Puoliksi uteliaisuudesta katsottu Alfa oli koriltaan harmillisen paljon elämää nähnyt ja kilometrejäkin oli mittarissa jo yli 250 tkm. Kyseinen automalli jätti kuitenkin minuun lähtemättömän vaikutuksen, oli maine epäluotettavana ja käyttökustannuksiltaan kalliina autona miten huono tahansa. Vakaumukseni, joka pidättäytyi italialaista autoista, kärsi pahan kolauksen.

  Nettiautosta sitten löytyikin läheltä hyväkuntoinen ja varusteltu, joskin kolarikorjattu, AR 156 miellyttävällä värillä ja metkalla moottorilla. Kilometrejäkin oli mittarissa vain 124 tuhatta. En voinut muuta kuin myydä sieluni siirtyen luigimaiseen autoiluun, josta tuskin tulee puuttumaan jännitystä tai taloudellisia vaikeuksia. Huomionarvoista on myös se, että ylläpidän autoa opiskelijana.

  Autosta löytyneitä virheitä olivat kesärenkaiden ja lohkolämmittimen + sisähaaran puute, huonokuntoiset takaluukun kaasujouset, lakan osalta puhki myllytetty konepelti, lähestyvä jakohihnan vaihto (aikaraja), kieroksi nostettu nostopiste sekä pohjassa havaittu pintaruoste.

  Kesävanteiksi löytyi Alfa Romeo 147:ssa olleet alkuperäisvanteet, joista kahdessa oli ajokuntoiset kumit päällä. Eturenkaisiin tilattiin Nokian kesäkumit, jotka asennettiin pikimmiten. Vanteissa oli jonkin verran kanttarinpuremia ja jokseenkin haalistunut maalipinta. Maalipinta kiillotettiin Korrek-kliinerillä ja käsiteltiin AutoGlym Extra Gloss Protectionilla ennen asennusta. Autoon vaihdettiin pikimmiten myös moottori- ja vaihteistoöljyt. Muita muutoksia ja korjauksia on tarkoitus tehdä pikku hiljaa ajan, budjetin ja kohteiden kriittisyyden mukaan.


  Tekniikka:

  Vakio 2.5 V6 24V (140 kW)
  Supersprint-takavaimennin

  Alusta:

  Eibach-madallusjouset (-30 mm?)
  Suunnitelmissa kevyt lisämadallus

  Mukavuustekijät:

  Automaatti-ilmastointi
  Vakionopeussäädin

  Sisusta:

  Alkuperäinen vihreä kangassisusta puuratilla yms.
  Kesällä kangaslattiamatot, talvella kumiset

  Stereot:

  Blaupunkt CD-soitin, vaihtunee myöhemmin
  Alkuperäiset kaiuttimet toistaiseksi

  Kori:

  Väri: Verde Amazzonia
  Sport pack -helmat
  Kirkkaat sivuvilkut
  Malli- ja moottorimerkinnät poistettu perästä
  Suunnitelmissa pohjan pintaruosteen poisto ja ruostesuojakäsittely

  Vanteet ja renkaat

  Kesällä: Speedline Selespeed 7x17" + 2x Nokian ZG2 215/45R17 & 2x Nexen 215/45R17
  Talvella: 15" AR Pepperpot-vanteet + kitkarenkaat